Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι νησί του Ιονίου πελάγους και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων. Βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Κέρκυρα και την Κεφαλονιά.
Είναι πολύ κοντά στις ακτές της δυτικής ηπειρωτικής Ελλάδα. Μόνο μια μικρή λωρίδα θάλασσας τη χωρίζει από την Ακαρνανία και πενήντα μέτρων πλωτή γέφυρα συνδέει μαζί της. Λευκάδα, με έκταση 302,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί των Επτανήσων, με πληθυσμό 23.000 κατοίκους. Λευκάδα μαζί με τα νησιά Μεγανήσι, Κάλαμο, Καστό, Σκορπιό, Σκορπίδι, Μαδουρή, Σπάρτη, Θηλειά, Κυθρό κι άλλα μικρότερα γύρω από αυτά, συναποτελεί διοικητικά τον Νομό της Λευκάδας με την πόλη της Λευκάδας ως κεφάλαιο και χωρίζεται σε 6 Δήμους (Λευκάδας , Ελλομένου, Απολλωνίων, Καρυάς, Σφακιωτών και Μεγανησίου) και δύο νομούς (Καλάμου και Καστού).η Λευκάδα είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να έλθετε με το αυτοκίνητο σας χωρίς έξοδα φέρι-μποτ, χρησιμοποιώντας τη γέφυρα που συνδέει το νησί με Akarnia.

Λεωφορεία του KTEΛ εκτελούν καθημερινά δρομολόγια (5 ωρών) από και προς την Αθήνα (378 χλμ.) ενώ από και προς τη Θεσσαλονίκη (420 χλμ.), 2 δρομολόγια (7 ωρών) εβδομαδιαίως.
Imperial Studios1
Imperial Studios2
Imperial Studios3
Imperial Studios4
Imperial Studios5
Imperial Studios6
Imperial Studios7
Imperial Studios8